Για τρόικα – ΔΕΗ τα λένε Σαμαράς, Βενιζέλος, Χαρδούβελης

10:04 9/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Τα τελευταία δεδομένα ενόψει της έναρξης, αύριο, των συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας σταθμίζουν στις 19:00 το απόγευμα οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γκίκας Χαρδούβελης.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή σύσκεψη των τριών, μετά τον ανασχηματισμό και στο τραπέζι αναμένεται να μπει η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, η πρόοδος στις υπόλοιπες μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση αλλά και το κλίμα

εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η ελληνική πλευρά.

Άλλωστε, ο κ. Χαρδούβελης επέστρεψε από ένα ενδιαφέρον Eurogroup, όπου είχε τη δυνατότητα να διαγνώσει τις διαθέσεις των εταίρων έναντι της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα που οι τρεις θα συναντώνται στο Μαξίμου, στη Βουλή θα βρίσκεται σε εξέλιξη η σκληρή μάχη για τη «μικρή ΔΕΗ» με την αντιπολίτευση να επιμένει στην απόσυρση του νομοσχεδίου και να... απειλεί με την κατάθεση προτάσεων για τη διαξαγωγή δημοψηφίσματος.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση, προφανώς, δεν προτίθεται να προχωρήσει στην απόσυρση του νομοσχεδίου, ήδη από αύριο αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για το δημοψήφισμα. Συνολικά, θα κατατεθούν 6 διαφορετικές προτάσεις (από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΧΡ. Αυγή και τους 15 ανεξάρτητους βουλευτές) τα οποία, εφόσον καταλήγουν σε ένα κοινό αίτημα αυτό της πραγματοποίησης δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο, θα μπορούν να συναθροιστούν δίνοντας το «μαγικό αριθμό» των 120 υπογραφών που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα