Για την σύνοδο της Ντόχα ετοιμάζεται η συριακή αντιπολίτευση

Ωστόσο, έχουν ήδη διατυπωθεί έντονες διαφοροποιήσεις στους κόλπους του Συμβουλίου και η παρέμβαση των ΗΠΑ έχει σκοπό να ασκήσει πιέσεις ώστε να ξεπεραστούν οι εσωτερικές διαιρέσεις και να διευρυνθεί η αντιπροσωπευτικότητά του.

Για την προετοιμασία του σημερινού συνεδρίου, ήδη από την Πέμπτη, μέλη του Συμβουλίου, αλλά και εκπρόσωποι των Κούρδων, της αριστεράς και των Αδελφών Μουσουλμάνων συνεδρίασαν και πρότειναν τη δημιουργία μιας καινούριας αρχής που θα συνενώνει όλες τις πολιτικές τάσεις καθώς και τη δημιουργία σύντομα μιας κυβέρνησης σε εξορία.

Η νέα αρχή αναμένεται να συνενώσει «τα 14 μέλη του εκτελεστικού γραφείου του CNS, τρία μέλη του Εθνικού Κουρδικού Συμβουλίου, τοπικούς εκπροσώπους πολιτικούς και στρατιωτικούς, ιστορικές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης και θρησκευτικούς ηγέτες», σύμφωνα με έναν εκ των εκπροσώπων, τον Μοχάμεντ αλ-Ότρι.

Παρ’ όλα αυτά, η πόλωση δεν λαμβάνει τέλος και σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι αντάρτες απήγαγαν και δολοφόνησαν τον διάσημο Σύριο ηθοποιό Μοχάμεντ Ραφέα, με την κατηγορία ότι έδινε πληροφορίες στις συριακές μυστικές υπηρεσίες για αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα