Για τη νίκη – πρωτιά η Ελλάδα

Ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε να το χαρακτηρίσει ως «τελικό», η αλήθεια όμως είναι ότι μία νίκη επί της Βοσνίας απόψε (21:45) στο Ζένιτσα θα δώσει ώθηση στην ελληνική ομάδα, η οποία θα γίνει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης του 7ου ομίλου των προκριματικών. Υπενθυμίζουμε πως η πρωτιά δίνει απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Τούτη τη στιγμή η Ελλάδα και η Βοσνία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς και ακολουθεί απειλητικά η Σλοβακία

με 7. Οπως καταλαβαίνετε, αν το συγκρότημα του Σάντος φύγει με το διπλό από την «καυτή» έδρα της Βοσνίας θα ξεφύγει από τους διώκτες και θα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Στην αντίθετη περίπτωση -ακόμα και με ισοπαλία- η κατάσταση περιπλέκεται.

Στα της προϊστορίας, αήττητη στις 6 αναμετρήσεις με τη Βοσνία είναι η Ελλάδα έχοντας το απόλυτο στα επίσημα ματς. Τελευταίο ραντεβού ήταν το περσινό στο Φάληρο (0-0) για τον πρώτο γύρο της προκριματικής φάσης, ενώ τελευταία νίκη της Ελλάδας ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 2007 για τα προκριματικά του Euro 2008. Τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε επικρατήσει 3-2. Συνοπτικά, η Εθνική μας μετρά 4 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, ο Φερνάντο Σάντος θα επιλέξει το 4-3-3, με τον Καρνέζη στο τέρμα, τον Τοροσίδη δεξί μπακ, τους Αβραάμ Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο στόπερ, τον Τζαβέλλα αριστερό μπακ, τους Μανιάτη, Καραγκούνη και Κατσουράνη στα χαφ και τους Σαμαρά, Γκέκα και Σαλπιγγίδη μπροστά. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, αντί του Γιάννη Μανιάτη, αλλά και ο Χοσέ Χολέμπας αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα