Γέρουν Ντάισελμπλουμ: Θέλουμε την Κύπρο στο ευρώ

«Είναι πιθανά όλα τα σενάρια και τα σενάρια στα οποία επικεντρωνόμαστε είναι να καταλήξουμε σε μια κοινή λύση με βάση την οποία η Κύπρος θα σωθεί, ο τραπεζικός της τομέας θα συνεχίσει να υπάρχει, μικρότερος αλλά υγιέστερος, και αυτό θα χρειαστεί πολλές διαπραγματεύσεις» για να επιτευχθεί, είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κι επικεφαλής του Eurogroup.

Παράλληλα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο

αναφερόμενος στην Κύπρο τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη.

«Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις προθέσεις της Κύπρου αναφορικά με την κάλυψη του ελλείμματος στα δημόσια έσοδα», διαβεβαίωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

«Η Γερμανία πάντως θέλει την Κύπρο στην ευρωζώνη, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι αρχές και οι κανόνες» είπε.

Ο κ. Ζάιμπερτ δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ σήμερα το πρωί σε κλειστές συνεδριάσεις του κυβερνητικού συνασπισμού αναφορικά με την αξιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, τόνισε όμως ότι κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν σκληρότερο σε σχέση με το κούρεμα των καταθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα