«Γέφυρα» με τη Β.Κορέα στήνει η Google

16:01 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε δηλώσεις του από το Πεκίνο και λίγο πριν από την αναχώρησή του για την Πιονγκγιάνγκ ο Ρίτσαρντσον είπε ότι πρόκειται για μια «ιδιωτική ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποστολή, ανεξάρτητη από την αμερικανική κυβέρνηση».

Επίσης ανέφερε ότι σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της απελευθέρωσης ενός Αμερικανού πολίτη κορεατικής καταγωγής, του Κένεθ Μπάε, που κρατείται από τις βορειοκορεάτικες αρχές εδώ και ένα μήνα,χωρίς να έχουν ωστόσο διευκρινιστεί τα αίτια της σύλληψής του.

Στις δηλώσεις του στο Πεκίνο, ο Ρίτσαρντσον είπε επίσης ότι η αντιπροσωπεία θα μείνει πιθανώς στην Πιονγκγιάνγκ δυόμισι

ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο Ρίτσαρντσον, πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Ηνωμένα Έθνη, έχει διαπραγματευτεί με τις αρχές της χώρας την απελευθέρωση πολλών Αμερικανών υπηκόων στην διάρκεια περίπου μιας εικοσαετίας.

Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για αυτή την επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα. «Ειλικρινά, δεν θεωρούμε ότι το χρονοδιάγραμμα (της επίσκεψης αυτής) είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό», είπε η εκπρόσωπός του Βικτόρια Νούλαντ.

Ο Ρίτσαρντσον πρόκειται να δώσει μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Πεκίνο για την αποστολή του, σύμφωνα με το γραφείο του, ενώ η Google μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το ταξίδι στη Βόρεια Κορέα του Έρικ Σμιτ.

«Αυτό δεν είναι ταξίδι της Google, αλλά είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία έχει ενδιαφέρον για διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα τα social media. Αυτός είναι ο λόγος που επισκεπτόμαστε τη χώρα ως ομάδα» δήλωσε ο Ρίτσαρντσον και πρόσθεσε:« Θα συναντηθούμε με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας αλλά και με την οικονομική ηγεσία όπως και με αυτή του στρατού. Θα επισκεφτούμε και ορισμένα πανεπιστήμια. Δεν έχουμε τον έλεγχο της επίσκεψης, θα μας ενημερώσουν για το πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης όταν θα είμαστε εκεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα