Γαλάζιες αποκλίσεις από την σκληρή γραμμή στήριξης Καμίνη – Σγουρού

Αρκετοί το χαρακτήρισαν έως και άκομψο. Από τηλεοράσεως, ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. θα παράσχει στήριξη στον Γιώργο Καμίνη για την Αθήνα και στον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής.

Όχι ότι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σαφή γραμμή καταψήφισης των «μνημονιακών» υποψηφίων σε όλη

την Ελλάδα. Και είναι σαφές πώς σε μία μάχη μέχρι τέλους, η Ν.Δ. και, αντιστοίχως, το ΠΑΣΟΚ δεν θα κρυφτούν πίσω από το πολιτικό σαβουάρ βίβρ.

Ωστόσο, μετά από σχεδόν 6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων οι Α. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Κουμουτσάκος κατακεραύνωναν τους σήμερα εκλεκτούς, η σκληρή γραμμή στήριξης που έδωσε η Ν.Δ. προκάλεσε προβληματισμό.

Έμπειρα πολιτικά στελέχη σχολίαζαν ότι θα έπρεπε να αναζητηθεί εναλλακτικός τρόπος, φέροντας ως παράδειγμα και την χειραψία του Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον Γιώργο Καμίνη το βράδυ των εκλογών. «Όταν επιχειρηματολογείς ότι δεν δίνει χρίσματα, το να στέλνεις καθαρό μήνυμα υπέρ Καμίνη, Σγουρού είναι προβληματικό» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Και ήδη οι πρώτες αποκλίσεις υπήρξαν. Ο Γιάννης Μιχελάκης που έχει επιτεθεί με ένταση στον Περιφερειάρχη Αττικής δεν μπόρεσε να κάνει... κωλοτούμπα και... βρέθηκε εκτός γραμμής. Το ίδιο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που μόλις προ ημερών είχε χαρακτηρίσει «μαυρογυαλούρο» τον Περιφερειάρχη.

Στην τελική ευθεία προς την αναμέτρηση, που αν και θα βρεθεί σε δεύτερο πλάνο λόγω ευρωεκλογών θα είναι μάχη ουσίας και γοήτρου, σειρά παραμέτρων παραμένουν άγνωστες. Θα μπορέσουν οι δύο «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι να λάβουν τις ψήφους των εκλεκτών της ΝΔ κατά τον πρώτο γύρο. Κι αν ναι, που ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πώς θα συμβεί τους φτάνουν; Πιθανότατα όχι. Επιπλέον παραμένει άγνωστο αν η σπουδή της ΝΔ να δηλώσει στήριξη αλλά και οι... πανηγυρισμοί του ΠΑΣΟΚ θα βλάψουν τελικά τους δύο, συγκροτώντας απέναντί τους ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο που θα έχει ως πυρήνα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, πλέον, θα περιλαμβάνει και αριστερούς, υποστηρικτές του Π. Καμμένου ακόμη και χρυσαυγίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα