ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ … ΕΞΩ

08:35 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Εικόνες από προηγούμενες αναμετρήσεις, με στελέχη της να δίνουν το παρόν σε γειτονιές της χώρας, επιχειρεί να αναβιώσει η Ν.Δ. στήνοντας προεκλογικά κιόσκια προς άγραν ψηφοφόρων.

Εξωστρεφή προεκλογική εκστρατεία, κάτι που έλειψε κατά τη… φοβική στρατηγική της 6ης Μαΐου, καταστρώνει η Νέα Δημοκρατία που από σήμερα αναμένεται να εμφανίσει τους… πιο τολμηρούς από τους οπαδούς τους σε κιόσκια ανά την Ελλάδα

με στόχο τη διανομή προεκλογικού υλικού αλλά και την προσέγγιση ετεροδημοτών που θα θελήσουν να μεταβούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στο επιτελείο της Συγγρού εκτιμούν ότι πλέον είναι όχι μόνον εφικτή αλλά και απαραίτητη η παρουσία μελών του κόμματος στο δρόμο, που μέχρι σήμερα μονοπωλείται από τα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως δε το ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. θέλει να αξιοποιήσει το θόρυβο που προκάλεσε το νέο διαφημιστικό της σποτ, ενισχύοντας έτσι την τάση συσπείρωσης κεντροδεξιών ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία. Το μήνυμα, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, επενδύει εμφανώς στο θυμικό του ψηφοφόρου, έχοντας ως κοινό πρακτικά όλους όσους έχουν παιδιά, ανεξαρτήτως της ηλικίας αυτών. Αναμένεται να ακολουθήσουν μηνύματα με τις θέσεις του κόμματος, κυρίως τα 10 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, ενώ η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί με προσωποκεντρικό σποτ του κόμματος, με πρωταγωνιστή προφανώς τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το βάρος στο λεκανοπέδιο

Η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να ρίξει το βάρος της στο λεκανοπέδιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο αν όχι να «κλέψει» την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά την απόσταση από το κόμμα του κ. Τσίπρα. Η επίτευξη του στόχου θεωρείται μείζονος σημασίας όχι μόνον για την διεύρυνση της όποιας διαφοράς αλλά και ως αντιστάθμισμα στην ενίσχυση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την 6η Μαϊου, στην περιφέρεια.

Η επιλογή του Αντ. Σαμαρά να επιλέξει ως περιφέρεια εκλογής το υπόλοιπο Αττικής σηματοδοτεί αυτή την επιδίωξη ενώ, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν και επί τόπου παρουσίες του προέδρου της Ν.Δ. σε δήμους της Αττικής. Την ίδια στιγμή, το κόμμα θέλει να ξυπνήσει το σύνολο του κομματικού μηχανισμού. Οι συσκέψεις στη Συγγρού, υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι συνεχείς και χθες από τα γραφεία του κόμματος πέρασαν οι γαλάζιοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα