Γ. Μανιάτης: Είμαστε έτοιμοι για όλα

09:44 5/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επιστράτευση των εργαζομένων εντός της ημέρας.

Ερωτηθείς για το τίμημα της πώλησης, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως η Επιχείρηση θα δεχθεί κατ’ ελάχιστον προσφορές με βάση την λογιστική αξία της «μικρής

ΔΕΗ» και με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Οι άτυπες εκτιμήσεις είναι για ποσό άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα από την πώληση της ΔΕΗ θα πάνε στην ίδια τη ΔΕΗ, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι θα υπάρξει πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Ο υπουργός σημείωσε ότι τα πάγια της ΔΕΗ είναι της τάξης των 6 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να κάνει απολύσεις προσωπικού για πέντε χρόνια.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία

Το Πρωτοδικείο Αθηνών αργά χθες το βράδυ έκανε δεκτή την αγωγή της ΔΕΗ και κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου ως παράνομες, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους.

Επίσης, το Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του συνδικάτου Σταμάτης Ρέλλιας, προκειμένου να αποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεων από εδώ και στο εξής.

Keywords
Τυχαία Θέματα