Φυλακισμένοι μιλούσαν 13 ώρες την ημέρα στο κινητό

Ο λόγος για τρείς κρατούμενους σε σωφρονιστικό κατάστημα του Λα Εσπεράνσα στο Σαλβαδόρ, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, πραγματοποίησαν συνολικά 11.209 τηλεφωνικές κλήσεις μέσα σε ένα με σκοπό, να εκβιάσουν, να απειλήσουν και να αποσπάσουν χρήματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ένας από τους κρατούμενους έκανε 4.909 κλήσεις. Ο ίδιος τηλεφώνησε 4.345 φορές και δέχτηκε 564 κλήσεις, δηλαδή κατά μέσον όρο περνούσε 13 ώρες την ημέρα στο κινητό

του τηλέφωνο. Ο λογαριασμός έφτασε τα 2.755 δολάρια», εξήγησε ο υπουργός Ρικάρντο Περντόμο σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

Τα προπληρωμένα κινητά τηλέφωνα εφοδιάζονταν με μονάδες από συνεργούς ή συγγενείς των κρατουμένων, με τα χρήματα τα οποία αποσπούσαν από τους εκβιασμούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια περίοδο, δύο άλλοι κρατούμενοι έκαναν 3.500 και 2.800 κλήσεις ο καθένας.

Τις επόμενες ημέρες οι συγκεκριμένοι τρεις κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλη φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Σακατεκολούκα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της αστυνομίας, μόνο το τελευταίο έτος εντοπίστηκαν στις φυλακές του Σαλβαδόρ 3.000 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν από τους κρατούμενους για τη διάπραξη διαφόρων αδικημάτων.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το υπουργείο ζήτησε από τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας να «περιορίσουν» το σήμα τους στις περιοχές όπου υπάρχουν φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα