ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

15:25 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Μέτρα για να ελαττωθεί το κόστος συγκοινωνιακής πρόσβασης στα  νησιά και στα  λιμάνια της χώρας ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΜιχάληςΚριτσωτάκης (Ηρακλείου), Δημήτρης Γάκης (Δωδεκανήσων), Θοδωρής Δρίτσας (Α’ Πειραιά), Σταύρος Κοντόνης (Ζακύνθου), Στέφανος Σαμοΐλης(Κέρκυρας) και Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων).


Οι βουλευτές με κοινή ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας υπογραμμίζουν ότι «οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

– οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ώρα που το εισόδημα των περισσότερων Ελλήνων έχει, λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής, μειωθεί σημαντικά. Η μετακίνηση πλέον με γρήγορο πλοίο είναι ακριβή, ακόμα και για κοντινούς προορισμούς».

Επισημαίνουν πως «οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την δική τους πλευρά, προχώρησαν σε μείωση των δρομολογίων και μείωση της ταχύτητας των πλοίων» και ρωτούν τους υπουργούς εάν είναι στις προθέσεις τους να πάρουν άμεσα μέτρα προκειμένου να ελαττωθεί το κόστος της μετακίνησης ατόμων και της μεταφοράς εμπορευμάτων σύμφωνα με την εφαρμογή της αρχής της εδαφικής συνέχειας και τη βελτίωση του Κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 3577/92, δεδομένου ότι η προσβασιμότητα αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για να γίνουν οι νησιωτικές περιοχές πιο ελκυστικές.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα