«Φρένο» στην πώληση όπλων στην Αίγυπτο βάζει η Ε.Ε.

Τη διακοπή των πωλήσεων όπλων στην Αίγυπτο από την Ε.Ε. προϊδεάζει με δηλώσεις της η Άγκελα Μέρκλελ. «Η διακοπή στις πωλήσεις όπλων στην Αίγυπτο αποτελεί ένα ενδεδειγμένο μέσο πίεσης με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και συμπλήρωσε πως «το ζήτημα της πώλησης όπλων στην Αίγυπτο

μπορεί να είναι αυτό που θα δείξει καθαρά τον σκεπτικισμό μας σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή» τόνισε χαρακτηριστικά. Εξάλλου όπως δήλωσε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., για να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση. Χαρακτήρισε «ανησυχητική» την κατάσταση στην Αίγυπτο και τόνισε πως «Θα εξετάσουμε ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν. Πρέπει να ενεργήσουμε από κοινού, να λάβουμε τα ίδια μέτρα».

Την Κυριακή έκκληση για τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο απηύθυναν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε. θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με τις «μεταβατικές αρχές» όπως αποκαλούν την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα