«Φουρτούνες» και στη Συγγρού

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. μπορεί να πέρασε, χωρίς πρόβλημα, το χθεσινό κάβο των ιδιωτικοποιήσεων, ωστόσο το κλίμα μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών παραμένει ηλεκτρισμένο.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει στους βουλευτές του κόμματός του ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών για το πολυνομοσχέδιο και τον Προϋπολογισμό μέσα στα επόμενα 24ώρα. Κατά πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν αποκλείεται να συγκληθεί μέσα στο σαββατοκύριακο και, πάντως, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, όταν και κατατίθεται

στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά αφήνουν να εννοηθεί ότι η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει μόνον ομιλία του πρωθυπουργού και όχι τοποθετήσεις των βουλευτών, προκειμένου να μην εκπεμφθεί προβληματική εικόνα (μετά από αυτές των ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ) και για τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση. Επί της ουσίας, αυτό που επιθυμούν να αποφευχθεί είναι μία αναζωπύρωση της εσωστρέφειας στο κόμμα, ελπίζοντας ότι οι κινήσεις των στελεχών του κόμματος στο παρασκήνιο (Δ. Σταμάτης, Κ. Μπούρας, Ευ. Μεϊμαράκης, Μαν. Κεφαλογιάννης, Θ. Μπούρας) θα αποδειχθούν αρκετές ώστε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας να στηρίξει τα μέτρα.

Ήδη, ωστόσο, ο Νικήτας Κακλαμάνης με επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κ.Ο. Θαν. Μπούρα ζήτησε σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, με αυτονόητη ωστόσο προϋπόθεση να δοθεί ο λόγος και στους βουλευτές. Στην επιστολή του ο Νικ. Κακλαμάνης σημειώνει πως «εν όψει των κρισίμων ψηφοφοριών που ακολουθούν, για μια ακόμη φορά, ζητώ επείγουσα σύγκλιση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, για ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντώνη Σαμαρά και ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας».

Σε παράλληλο χρόνο, ο βουλευτής Αττικής Γ. Βλάχος – εκ των στελεχών που είχαν διαγραφεί το Φεβρουάριο για το Μνημόνιο 2 – δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα έχει άγνοια για τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενώ προειδοποίησε ότι θέλει να πεισθεί για να ψηφίσει. «Θα ψηφίσω κατά συνείδηση όχι με κομματική πειθαρχία», δήλωσε στο Σκάι, προσθέτοντας ότι θα είναι «ευτελές να υπερψηφίσω με κομματική πειθαρχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα