Φούχτελ: «Έχω συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα»

Σήμερα υποστήριξε ότι έχει συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα και διευκρίνισε πως αυτό που εννοούσε είναι πως: «Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα το οποίο προβλέπει πολλές αρμοδιότητες», είπε και πρόσθεσε πως «χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

«Πρέπει να υπάρξει τόλμη στη λήψη αποφάσεων και εκεί μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική

ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Με το προσωπικό που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφείς αρμοδιότητες ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με παραγωγικό τρόπο. Για να λειτουργήσει η οικονομία απαιτούνται σωστές διοικητικές δομές. Αυτές είναι και η καλύτερη εγγύηση για να προχωρήσει μια αναπτυξιακή πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ.

«Η σύνδεση μεταξύ μας είναι ειλικρινής και τίμια» τόνισε και πρόσθεσε ότι από την αρχή της ελληνογερμανικής συνεργασίας, που ξεκίνησε από πέντε Έλληνες και πέντε Γερμανούς δημάρχους, σήμερα υπάρχουν απτά παραδείγματα συνεργασίας η οποία έχει επεκταθεί σε περισσότερους από 150 εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Στις αλλαγές που έγιναν ως τώρα στην αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης επισημαίνοντας ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε το δρόμο της εξυγίανσης». Παράλληλα υπογράμμισε ότι μέσα από τις συμπράξεις που επιχειρούνται στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας, θα ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για να αναχαιτίσουμε την ανεργία να εντείνουμε τον πόλεμο κατά της φτώχειας, να εντείνουμε την περιφερειακή ανάπτυξη, να ωθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση στις αλλαγές και την ανάπτυξη», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα