Φωτογραφίες δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα σε τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων

Εικάζεται ότι μάλλον μοιάζει με προετοιμασία εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Πιονγκγιάνγκ σε τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρει το  Reuters.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, που αναφέρει ότι Αμερικανοί αναλυτές έχουν εντοπίσει κινήσεις που μοιάζουν με προετοιμασία της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση ενός μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου αυτόν το μήνα.

Ο δορυφόρος DigitalGlobe, που παρέχει πληροφορίες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ

και σε άλλες ξένες κυβερνήσεις, τη Δευτέρα έστειλε νέες φωτογραφίες, που λέγεται ότι δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα στο σταθμό Sohae (Δυτική θάλασσα) της Βόρειας Κορέας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν περισσότερα άτομα, φορτηγά οχήματα και άλλα είδη εξοπλισμού στον τόπο της δραστηριότητας, που μοιάζουν με τις προετοιμασίες της αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλου, από την Βόρεια Κορέα, στις 13 Απριλίου 2012.

Στη Βόρεια Κορέα, που διενήργησε πυρηνικές δοκιμές το 2006 και το 2009, έχουν επιβληθεί βαριές κυρώσεις, από τον ΟΗΕ, για το πυρηνικό της πρόγραμμα και τη προσπάθεια κατασκευής ατομικών όπλων, που ανάγκασαν την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, που «απαιτούν την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων κατά τρόπο πλήρη, επαληθεύσιμο και μη αναστρέψιμο, ως και αποκατάσταση του μορατόριουμ για την εκτόξευση πυραύλων».

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα, τυπικά, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά τη σύγκρουση τους (1950-1953) που έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης, και για πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν διεθνείς προσπάθειες χαλιναγώγησης του πυρηνικού προγράμματος του Βορρά.

Η Βόρεια Κορέα πιστεύεται ότι έχει αναπτύξει μια σειρά μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων, που μπορεί να πλήξουν στόχους σε απόσταση 4.200 μιλίων, όπως τις δυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως οι δύο τελευταίες εκτοξεύσεις πυραύλων απέτυχαν, και όπως δήλωσε τον Απρίλιο, ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, δοκίμασαν έναν νέο πύραυλο που πέταξε για λίγα λεπτά, καλύπτοντας μια απόσταση λίγο πάνω από 60 μίλια, πριν από τη διακοπή λειτουργίας του και τη πτώση του στη θάλασσα μεταξύ Νότιας Κορέας και Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτογραφίες,fotografies