Φονική έκρηξη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Όπως δήλωσε ο ίδιος, 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις κοντά στο δημαρχείο της πόλης.Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε πως οι εκρήξεις ήταν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί, μιας πόλης 60.000 κατοίκων της επαρχίας Χατάι, οκτώ χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα.

Η Τουρκία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για

να προστατευτεί, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την δύναμη της Τουρκίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», τόνισε ο Νταβούτογλου από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Ερντογάν: Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την Συρία ή με τους Κούρδους

Οι επιθέσεις μπορεί να σχετίζονται με την συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τους κούρδους αντάρτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις», τόνισε ο Ερντογάν.

«Ένα άλλο ευαίσθητο θέμα είναι ότι η επαρχία Χατάι (όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις) βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία. Οι πράξεις αυτές μπορεί να έγιναν για να προκαλέσουν» προβλήματα στα δύο αυτά ευαίσθητα θέματα, υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα