ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Με στόχο την ανάταξη των δημοσίων εσόδων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς καταρτίζει σχέδιο τις επόμενες μέρες, με τα στελέχη του υπουργείου, για την τόνωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός υπουργός ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να αναστραφεί η εικόνα των εσόδων του προϋπολογισμού έτσι ώστε η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα.

Ο κ. Ζανιάς αναλαμβάνει  τις επαφές με όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους προϊστάμενους των εφοριών. Στη  σύσκεψη αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων

προκειμένου να εντοπισθούν οι επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, η αποστολή σημειωμάτων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και οι ενέργειες που κάνουν οι ομάδες εργασίας σχετικά με τους ελέγχους στους πλούσιους και όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός θα επισκεφθεί τις δύο από μεγαλύτερες εφορίες, ενώ ταυτόχρονα  ξεκινάει κύκλο επαφών με τους προϊστάμενους των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας, που εισπράττουν το 80% των εσόδων.

Διαβάστε ακόμη:

• ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα