Έξι εκατ. θέσεις εργασίας για να… επιστρέψουμε στο 2008

17:22 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των ανέργων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά δέκα εκατομμύρια από το 2008 και έφτασε τον περασμένο Φεβρουάριο στα 26 εκατομμύρια. Αποδίδει τη ραγδαία αύξηση στις πολιτικές λιτότητας, σημειώνοντας ότι όνο κατά το τελευταίο εξάμηνο περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους στην Ε.Ε.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η μακροχρόνια ανεργία έχει εξελιχθεί σε δομικό πρόβλημα, καθώς σε 19 χώρες, το 40% όσων αναζητούν εργασία είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς

δουλειά επί 12 ή περισσότερους μήνες.

Η ΔΟΕ συνιστά στις κυβερνήσεις να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, μεριμνώντας π.χ. για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικά δάνεια. Παράλληλα προτείνει μέτρα όπως η διασφάλιση της απασχόλησης των νέων, μια εκπαιδευτική πολιτική για να αποφευχθεί η σχολική αποτυχία, μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στη μείωση των ελλειμμάτων, δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, μείωση των υπέρογκων δαπανών ή ακόμη και η δημιουργία νέων δημοσιονομικών πόρων που δεν θα επιβαρύνουν την απασχόληση και τις επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα