Εξετάζεται η σύνδεση μισθού-απόδοσης στο Δημόσιο

«Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνδέσουμε την απόδοση με πρόσθετες αμοιβές» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ισχυρίστηκε δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το αντίθετο, δηλαδή μειώσεις στους μη παραγωγικούς υπαλλήλους, αυτούς που θα συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια, ενώ τόνισε ότι είναι δύσκολα υλοποιήσιμη τυχόν επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τις 7.000 απολύσεις, που επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας πως «ενδεχόμενες

αποκλίσεις από το πρόγραμμα μπορεί να μας φέρουν νέα προβλήματα».

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο είναι κεντρικός σχεδιασμός, επικυρωμένος από τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά συμβούλια μεταρρύθμισης, σημειώνοντας ότι «δώσαμε και εγώ και η κ. Χριστοφιλοπούλου αγώνα πολύ σκληρό για να μην υπάρχουν απολύσεις από το 2015 και μετά».

Όσον αφορά τη συμφωνία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ ανέφερε ότι «βρέθηκε λύση ικανοποιητική και συμβατή με τις υποχρεώσεις της χώρας...».

«Υπήρχε εδώ και καιρό εισήγηση από το υπουργείο Παιδείας ότι έπρεπε να επανατοποθετηθουν περισσότεροι, αλλά είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούσαμε να το αποδεχθούμε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα