Ευνοϊκές ρυθμίσεις σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Πρόκειται για το ευνοϊκό καθεστώς ρύθμισης που ισχύει σήμερα για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ και που θα επεκταθεί έως τις 10.000 ευρώ με δεδομένη τη διαπίστωση ότι πολλές οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν αυτής της τάξεως τις οφειλές. Το υπουργείο οδηγείται στην απόφαση αυτή μετά και την διαπίστωση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την υπαγωγή στο ευνοϊκό καθεστώς, όπως είναι η υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας.

Ο κ. Κεγκέρογλου αποκάλυψε ότι αποτελεί πολιτική απόφαση να παύσει η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας για οφειλές έως 10.000 ευρώ και οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν

για τις οφειλές έως 5.000 ευρώ να επεκταθούν και στις οφειλές έως 10.000 ευρώ.

Ως προς την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματιών, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό διότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους, κάτι που δεν συμβαίνει για τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Έκανε λοιπόν γνωστό ότι εξετάζεται λύση που δεν θα δημιουργεί όμως αντικίνητρο για μη καταβολή εισφορών. Ειδικότερα, εξετάζεται η αντιμετώπιση κυρίως ανθρώπων που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους, για ανίατες ασθένειες ή ακόμη και σε εγκυμοσύνη. «Αλλά δεν δικαιούμαστε να προχωρήσουμε σε μια ρύθμιση που ουσιαστικά θα λέει «δεν πληρώνεις αλλά έχεις κάλυψη». Η κάλυψη θα είναι με προϋποθέσεις», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα