ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

Τα σχέδια στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν είναι έτοιμα σε περίπτωση που οι διπλωματικές πιέσεις αποτύχουν να πείσουν το Ιράν να διαφοροποιήσει τη θέση του αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ.

Η δήλωση του Νταν Σαπίρο, έγινε την Τρίτη και καταγράφτηκε από το Associated Press σύμφωνα με το ΒΒC που αναμεταδίδει την είδηση.

«Είναι προτιμότερο να λυθεί αυτό το ζήτημα μέσω της διπλωματίας

αντί μιας στρατιωτικής επιχείρησης» είπε και πρόσθεσε: «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Και δεν είναι απλά διαθέσιμη, είναι έτοιμη. Έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες που διασφαλίζουν την ετοιμότητα γι΄αυτό το ενδεχόμενο».

Σημειώνεται ότι και ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η στρατιωτική δράση στο ζήτημα του Ιράν δεν έχει αποκλεισθεί.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του ανησυχούν ότι η Τεχεράνη προχωρά με το πυρηνικό της πρόγραμμα με στόχο την κατασκευή πυρηνικών όπλων κάτι που το Ιράν διαψεύδει και υποστηρίζει πως εξασκεί το νόμιμο δικαίωμά του στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και των εξαμερών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ε.Ε.) θα συνεχιστούν στη Βαγδάτη στις 23 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα