ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ(;) ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στις λιβυκές ακτές μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη. Εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ έδωσε ο Ομπάμα. 

«Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους», τόνισε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση. Νωρίτερα χθες

οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.

Αίγυπτος, όπως Λιβύη

Μια ημέρα μετά τις αντιαμερικανικές διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, όπου τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τρίπολη, ο Ομπάμα έδωσε συνέντευξη στο ισπανόφωνο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι η σημερινή κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν είναι ούτε σύμμαχος ούτε εχθρός της Ουάσινγκτον και προειδοποίησε ότι θα δημιουργηθεί ένα «πραγματικά σοβαρό πρόβλημα» εάν κάποια στιγμή το Κάιρο δεν προστατεύσει την εκεί αμερικανική πρεσβεία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν χθες σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα της Αιγύπτου για μια αμερικανικής παραγωγής ταινία, η οποία θεωρείται προσβλητική για το ισλάμ. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν προχθές για τον ίδιο λόγο μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Η ταινία που προκάλεσε τα βίαια επεισόδια σκηνοθετήθηκε από ισραηλο-αμερικανό, ο οποίο περιγράφει το Ισλάμ ως έναν καρκίνο. Η ταινία με τίτλο «Innocence of Muslims» του 54χρονου Σαμ Μπασίλ από την Καλιφόρνια χρηματοδοτήθηκε από Εβραίους Αμερικανούς και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της «είναι πολιτική ταινία και όχι θρησκευτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα