«Εθελοντές» οι (απλήρωτοι) εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερές γραμμές από την πρώτη στιγμή. Κινούμαστε προτρεπτικά, υποστηρικτικά, ελεγκτικά», ειπε λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία.

Επανέλαβε

δε, ότι θέλουμε κυβέρνηση σταθερή, αξιόπιστη, αποτελεσματική, με ορίζοντα τετραετίας», αναφέροντας ότι τόσο η χώρα και η κοινωνία, όσο και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και δη το ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται χρόνο…

Δεδομένης πάντως της απόφασης για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάλεσε σε ‘οριζόντια πανστρατιά’, ώστε να διαμορφωθεί η νέα ατζέντα της ανάπτυξης, της προοπτικής, της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας.

Για «αντιπερισπασμό» μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για τη χθεσινή παρουσία του Χρήστου Αηδόνη σε εκδήλωση της ΡΙΚΣΣΥ στην Καλαμάτα, τονίζοντας την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αφεθεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο. «Εάν κάθε μέρα έχουμε έναν αντιπερισπασμό που κινείται σε άλλο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αναδείξουμε αυτό που πρέπει να αναδείξουμε», είπε. Σαφείς ήταν οι αιχμές που άφησε εναντίον του «διδύμου» Λοβέρδου – Αηδόνη, υποστηρίζοντας με νόημα ότι «αν κάποιοι νομίζουν ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας είναι μερικά πρόσωπα και το πρόβλημα του δικού τους βηματισμού, κάνουν λάθος».

«Εθελοντές» οι (απλήρωτοι) εργαζόμενοι

Ερωτηθείς για τους απλήρωτους επί δεκάμηνο εργαζόμενους στο κόμμα και την επιστολή που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φέρεται να έχει συνταχθεί από εκείνους, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει καμία τέτοια επιστολή και πως όσα διακινούνται στο διαδίκτυο δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι έγκυρα και απηχούν τις απόψεις των εργαζομένων… Αναγνωρίζοντας πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, διαβεβαίωσε ότι γίνεται μεγάλος αγώνας για λύση. Διαχώρισε πάντως τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ από κάποιους μιας επιχείρησης, αφού “εδώ εθελοντισμός και εργασία διασταυρώνονται”, όπως είπε.

Εκλογικός νόμος

Αναφερόμενος σε τυχόν αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστήριξε πως πρέπει να λειτουργεί ένα σύστημα που δεν θα έχει πολωτικό χαρακτήρα και οξύτητες προσανατολισμένες σε κομματικά συμφέροντα, καθώς και ότι «πρέπει η εκπροσώπηση να είναι γνήσια και να μπορεί να διαμορφωθεί κυβερνητικό σχήμα αξιόπιστο και λειτουργικό». Χαρακτήρισε πάντως τον εκλογικό νόμο ως «δευτερογενές σύστημα με τεράστια θεσμική σημασία» δεδομένης της ανάγκης για κυβερνητική σταθερότητα στην χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα