ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΙΩΤΗ

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο στενός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Στέλιος Στασινόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για την απομάκρυνση του Ιωάννη Διώτη από τη θέση του επικεφαλής του Σώματος Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος και, κυρίως, η αντικατάστασή του από ένα στενό πολιτικό φίλο του κ. Σαμαρά, τον μεσσήνιο Στέλιο Στασινόπουλο.

Ο κ. Στασινόπουλος,

πρ. Επικεφαλής της ΔΟΥ Μεσσήνης και με μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Καλαμάτας, θεωρείται στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ενώ σύμφωνα με κάποιες πηγές είχε ενεργό ρόλο και στο πολιτικό γραφείο του Αντ. Σαμαρά στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σχετική συζήτηση μεταξύ των τριών κομμάτων για τις θέσεις των ειδικών γραμματέων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρότειναν την παραμονή του κ. Διώτη στη θέση του, καθώς απολάμβανε της εμπιστοσύνης και του Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, από πλευράς Ν.Δ. κατέστη σαφές ότι επιθυμούσαν την αλλαγή του πρώην εισαγγελέα και την αντικατάστασή του με στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά. Όπως και έγινε, με αποτέλεσμα ο Ιωαν. Διώτης να αντικατασταθεί λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους Γ. Στουρνάρα και Γ. Μαυραγάνη σχετικά με την πορεία των εσόδων.

Εξίσου στενή φαίνεται ότι είναι η σχέση του Πρωθυπουργού και με τον ειδικό γραμματέα Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του υπουργείου Εξωτερικών, Νίκο Ράπτη, ο οποίος στο παρελθόν είχε ενεργό ρόλο στη δραστηριότητα ΜΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα