Έρχονται νέες μειώσεις μισθών έως 20%

Οι μειώσεις αυτές θα κυμανθούν έως 20% την επόμενη τριετία ενώ η ανεργία εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Αμετάβλητες παραμένουν οι αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες είναι σχεδόν ιδίου επιπέδου με τους ομολόγους τους, επιχειρήσεων στην ΕΕ, αναφέρει η εταιρεία που εξειδικεύεται στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού σε διεθνές επίπεδο.

Ενδεικτικά, οι αποδοχές των Ελλήνων managers αγγίζουν ετησίως τα 116.000 ευρώ έναντι των 104.000 ευρώ των Ισπανών συναδέλφων

τους και των 118.000 ευρώ των αντιστοίχων Ιταλών. Χαοτικές είναι οι μισθολογικές διαφορές τους με το κατώτερο επίπεδο των εργαζομένων (όσοι δεν διαθέτουν πανεπιστημιακά πτυχία). Στην Ελλάδα οι σημερινές αμοιβές ανέρχονται στα 18.000 ευρώ ετησίως, έναντι των 25.000 ευρώ των συναδέλφων τους στην Ισπανία και των 23.000 ευρώ στη γειτονική Ιταλία.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Τowers Watson στην Ελλάδα κ. Μ. Zeler, «οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανώτερου και κατώτερου προσωπικού γίνονται χαοτικές ενώ η ψαλίδα ανοίγει και στο επίπεδο των μεσαίων στελεχών. Οδηγούμαστε ουσιαστικά σε εργαζομένους δύο ταχυτήτων».

Στην έρευνα της Towers Watson γίνεται ειδική μνεία στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων εργαζομένων επισημαίνοντας ότι εργάζονται περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα