Έρχονται απολύσεις και εκτός στενού πυρήνα του Δημοσίου

Σύμφωνα με τον υπουργό, που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, από την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο.

Σημείωσε δε, ο Κ. Μητσοτάκης ότι «όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία» και πρόσθεσε πως η αξιολόγηση που είχε περιοριστεί στο στενό πυρήνα του δημοσίου, τώρα θα πρέπει να επεκταθεί.

Όπως εξήγησε μέχρι

στιγμής απο το κλείσιμο της ΕΡΤ υπολογίζονται 2000 απολύσεις και όσοι θα επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον συγκεκριμένο αριθμό.

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν προσμετρηθεί 300-320 επίορκοι υπάλληλοι.

Ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας – το επόμενο διάστημα – θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει από το 1982. «Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο» σε αυτό τον τομέα είπε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμο το ραντεβού της Παρασκευής

Εντωμεταξύ, για την Παρασκευή έχει οριστεί το ραντεβού του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της Τρόικας, όπου αναμένεται να συζητηθούν μια σειρά από καυτά θέματα, όπως η πορεία του προγράμματος Κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, καθώς και η δέσμευση για τις 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014.

Ειδικά για το πρώτο κύμα της Κινητικότητας, οι διαδικασίες που έπρεπε να έχουν γίνει, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, έχουν ήδη ολοκληρωθεί ενώ και το δεύτερο κύμα έχει μπει σε διαδικασία υλοποίησης.

Επιπλέον 125.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μπουν στο πρόγραμμα Κινητικότητας έως το τέλος του χρόνου.

Από τις προηγούμενες συναντήσεις από την ελληνική πλευρά είχε ζητηθεί παράταση τριών ή τεσσάρων μηνών, θέμα το οποίοι η Τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε μελλοντική συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα