ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πάρτι» ανατιμήσεων στήνεται στην αγορά βασικών ειδών διατροφής με άλλοθι τις ακριβότερες πρώτες ύλες και τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας.

Δεν είναι λίγοι Οι μυλωνάδες που από τα μέσα Σεπτεμβρίου πωλούν σε βιομηχανίες τροφίμων, αλλά και φούρνους με νέες αυξημένες τιμές. Η αύξηση είναι αρκετά υψηλή και κυμαίνεται από12% έως 15%, ενώ έως τώρα έχει απορροφηθεί από τους αρτοποιούς και δεν έχει περάσει στα προϊόντα.

Τη ίδια ώρα καταγράφονται αυξήσεις 5% στις τιμές των κρεάτων (λόγω των ακριβότερων τιμών των ζωοτροφών), και στο λάδι. Αυτές οι ανατιμήσεις θα φανούν τις επόμενες ημέρες

θα φανούν σε είδη καθημερινής ανάγκης όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας, αλλαντικά, γάλα, λάδι, αυγά, γιαούρτια, τυριά, μακαρόνια κ.λ.π.

Το νέο κύμα ακρίβειας θα επιβαρύνει εκ νέου τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, γεγονός που δείχνει την αδυναμία των κρατικών αρχών να ελέγξουν την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μπορεί οι μεταποιητές να αυξάνουν τις τιμές στα σιτηρά, ωστόσο δεν δικαιολογούνται (οι αυξήσεις), καθώς οι παραγωγοί τα πούλησαν σε πολύ χαμηλές τιμές της τάξεως των 20 και 21 λεπτών το κιλό.

Την τελευταία τριετία το καλάθι της νοικοκυράς παρουσιάζει αύξηση 8,2%, η οποία είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά και από το μέσο όρο της Ευρωζώνης 7,6% και της Ε.Ε. των 27 που είναι 6,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα