Έρχεται ανασχηματισμός

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό κινείται το ΠΑΣΟΚ, και ας μην το …παραδέχεται. Επισήμως, στην Ιπποκράτους δε γίνεται καμία συζήτηση για ανασχηματισμό, μετά από απαίτηση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, που παραπέμπει τυχόν ανησυχίες τέτοιου τύπου για μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων και την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την χώρα. Ανεπισήμως όμως, τα πράγματα έχουν τελείως διαφορετικά.

Η απόφαση για πολιτική αναβάθμιση

της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα είναι ειλημμένη και μόνη εκκρεμότητα παραμένει το αν θα συμμετάσχει σε αυτό και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη θέση του αντιπροέδρου. Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να έχει κάνει ακόμα και την επιλογή προσώπων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην κυβέρνηση θα βρεθούν νέα και άφθαρτα στελέχη. Μεταξύ αυτών, ακούγονται τα ονόματα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Συμεών Κεδίκογλου και του Κώστα Τριαντάφυλλου, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και αυτό του γραμματέα της πράσινης ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, με κάποια κυβερνητική εμπειρία, όπως ακόμα του Φίλιππου Σαχινίδη και του Θάνου Μωραΐτη.

Αντίθετα, σφόδρα αντίθετος φέρεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε οποιαδήποτε υπουργοποίηση –πρώην ή νυν- κορυφαίου στελέχους, που έχει συνδέσει το όνομά του με υψηλές θέσεις στις κυβερνήσεις του παρελθόντος και θα παρέπεμπε σε φαινόμενα … «επαγγελματιών υπουργών». Ήδη, σε συνάντηση που είχε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο κ.Βενιζέλος του αποκάλυψε ότι παρότι το κόμμα θα μπει στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη, εκείνος δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά του, ενώ για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, …ούτε λόγος να γίνεται στην Ιπποκράτους.

Εντωμεταξύ, δεκτή έγινε και επισήμως η παραίτηση του Γιάννη Δατσέρη από τη θέση του γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με την αποπομπή προ εβδομάδων του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Χόνδρου, κάνει πλέον τις χηρεύουσες θέσεις στον τομέα της επικοινωνίας του κόμματος, δύο. Πληροφορίες πάντως, επιμένουν ότι οι αντικαταστάτες έχουν βρεθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα