Επίθεση αυτοκτονίας με τρεις νεκρούς

«Ένας καμικάζι πυροδότησε το όχημα που οδηγούσε φθάνοντας σε οδόφραγμα του στρατού στην περιοχή Αρσαλ» του ανατολικού Λιβάνου που πλήττεται από βίαια επεισόδια τα οποία έχουν σχέση με την κρίση στη γειτονική Συρία, διευκρινίζει ο στρατός στην ανακοίνωσή του. «Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν» και ο στρατός απέκλεισε τον τομέα αυτό.

Το οδόφραγμα βρίσκεται στα περίχωρα της Αρσαλ, μιας τοποθεσίας η οποία στην πλειοψηφία

της διάκειται ευνοϊκά απέναντι στη συριακή εξέγερση και που φιλοξενεί πολλούς σύρους πρόσφυγες αλλά και αντάρτες που τραυματίστηκαν στις μάχες.

Στο Twitter, μια άγνωστη οργάνωση, η Λίουα Αχραρ αλ-Σούνα στην πόλη Μπάαλμπεκ (Ταξιαρχία των ελεύθερων σουνιτών) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δηλώνοντας ότι στόχος της ήταν να εκδικηθεί για τον θάνατο του μάρτυρα Σάμι αλ-Ατρας και απείλησε με νέες επιθέσεις εναντίον του στρατού του Λιβάνου, τον οποίο κατηγορεί ότι «σημαδεύει» εναντίον των σουνιτών.

Ο Σάμι αλ-Ατρας που θεωρείτο ύποπτος για συμμετοχή σε επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον προπυργίων της σιιτικής Χεζμπολάχ, η οποία πολεμά στο πλευρό του συριακού στρατού εναντίον των σύρων ανταρτών, σκοτώθηκε την Πέμπτη στην πόλη Αρσαλ, κατά τη σύλληψή του από το στρατό που τον είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνο τρομοκράτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα