Επιστρέφουν στη ΔΟΕ τα ολυμπιακά τους μετάλλια οι παλαιστές

Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στα γραφεία της ΔΟΕ, με διαφορά λίγων ημερών, δύο πακέτα που περιείχαν μετάλλια ολυμπιονικών της πάλης, τα οποία οι αθλητές που έχουν γράφει ιστορία στο αγώνισμα τα επέστρεφαν στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρεθεί η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρώτος

απ’ όλους επέστρεψε τα μετάλλιά του ο Βούλγαρος Βαλεντίν Γιορντάνοφ, χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 και χάλκινος τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Βαρκελώνη στα 52 κιλά. Το παράδειγμά του ακολούθησε ο Ρώσος Σαγίντ Μουρταζαλίεφ, ο οποίος επέστρεψε στη ΔΟΕ το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Σίδνεϊ το 2000, στην κατηγορία των 97 κιλών της ελευθέρας πάλης.

«Το άθλημά μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ολυμπιακού κινήματος και θεμέλιο των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δίχως αυτό οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα» έγραψε μάλιστα σε επιστολή που απέστειλε στον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ.

Στη σύνοδο της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες θα δούμε αν η πάλη θα αποτελέσει παρελθόν από τα ολυμπιακά αθλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα