Επιστολική ψήφο για τους Χρυσαυγίτες θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

14:14 6/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το εν λόγω σενάριο εξετάστηκε χθες σε συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς η Κουμουνδούρου είπε μεν «ναι» -μετά κόπων και βασάνων- στην άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών, ωστόσο λέει «όχι» στο σενάριο να λειτουργεί η Βουλή με λιγότερους από 300 βουλευτές –αφού σε όλα σχεδόν τα νομοσχέδια η πλειοψηφία καταμετράται επί των «παρόντων» βουλευτών και όχι επί των εκλεγμένων (δηλαδή των 300).

Η

αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να θέσει, λοιπόν, το αίτημα να εφαρμοστεί για τους προφυλακισμένους η διάταξη περί επιστολικής ψήφου όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας των εναπομεινάντων νεοναζί βουλευτών.

Άλλωστε, για το συγκεκριμένο σενάριο προϊδέασε ήδη από χθες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας με έμφαση πως «από τη στιγμή που δεν έχουν βγει οριστικές αποφάσεις, αθωωτικές ή καταδικαστικές, για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άρα δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, δεν μπορεί μια Βουλή με 300 βουλευτές ξαφνικά να κατεβάσει τον πήχη της απόλυτης πλειοψηφίας στις 142 ψήφους». «Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, να αναλάβουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να δούμε κάποιες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως, αν κριθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακιστέοι, να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσω επιστολικής ψήφου», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα