ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το σήριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ συνεχίζεται αυτή τη φορά παίρνοντας σοβαρές διαστάσεις στον «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους του Ντεκτάς.


Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα και πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters και το BBC, δύο τουρκικά F – 16 αναχαίτισαν ένα ισραηλινό αεροσκάφος που παραβίασε πέντε φορές τον εναέριο χώρο του ψευδοκράτους.

Ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας επιβεβαιώνουν την πληροφορία με επίσημη ανακοίνωση.

Σε αυτή

αναφέρεται ότι το ισραηλινό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο πέντε φορές μέσα σε οκτώ λεπτά πριν εκδιωχθεί από τα τουρκικά F-16.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί, σύμφωνα με το BBC, περιορίστηκαν να πουν ότι ελέγχουν την πληροφορία.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, όμως η είδηση έγινε τώρα γνωστή και δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα στη Τουρκία που εκτιμούν ότι θα δοθεί και διπλωματική συνέχεια σε αυτό το συμβάν.

Οι σχέσεις των δύο κρατών έχουν επιδεινωθεί έπειτα και από το ρεσάλτο των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, το 2010, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι ακτιβιστές.

Το Ισραήλ ποτέ του δεν απολογήθηκε όπως ζητούσε η Τουρκία με αποτέλεσμα να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών και να απελάσει τον Ισραηλινό πρεσβευτή από τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα