Επαναφέρει την βάση του 10 ο Υπουργός Παιδείας

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι «τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα minimum των προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι’ αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα, επιμένει να προωθήσει το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων ακαδημαϊκών τμημάτων και επισημαίνει ότι «έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διαλόγου με πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ,

ενώ από σήμερα ξεκινάει ο διάλογος με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος χωριστά».

Εκτιμά, μάλιστα, ότι ο διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, ώστε να έτοιμα το καλοκαίρι τα νέα μηχανογραφικά δελτία, τα οποία όπως τονίζει ότι «θα αποτυπώνουν το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα νέα ισχυρότερα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχθούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς», για να καθησυχάσει ότι «από αυτή τη διαδικασία κανείς δεν έχει να χάσει, αντίθετα όλοι θα κερδίσουν».

Αναφορικά δε με την στόχευση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επισημαίνει: «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την αριστεία, την εξωστρέφεια, τη λογοδοσία, τον εξορθολογισμό, τις οικονομίες κλίμακας».

Σχετικά με τις μετεγγραφές, ο Υπουργός εξαγγέλει: «Για πρώτη φορά καθιερώνουμε το κατά κεφαλήν εισόδημα ως κριτήριο, προκειμένου να είμαστε δίκαιοι για τις πολύτεκνες οικογένειες, όπως και για τις μονογονεϊκές, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα διπλασιάζεται. Επίσης υπάρχει μέριμνα για τους φοιτητές, που οι γονείς τους έχασαν τις δουλειές τους εντός του 2012, για αυτούς που έχουν και τους δύο γονείς ανέργους ή ο ένας εκ των δύο είναι χωρίς δουλειά για τουλάχιστον ένα χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα