ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

13:20 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Ελλάδα αποτελεί «μοναδική» περίπτωση, επέμεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και τρίτο πακέτο «διάσωσης». Δήλωσε τουλάχιστον σίγουρος ότι θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Ασφαλώς», ήταν η απάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σε ερώτηση δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Inforadio, αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ευρωζώνη με τη σημερινή μορφή της, δηλαδή με τη συμμετοχή

της Ελλάδας. «Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης», δήλωσε και επανέλαβε ότι η αποδέσμευση της επόμενης δόσης των δανείων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης προόδου της τρόικας.

Όσον αφορά στην ευρύτερη κρίση, δήλωσε: «Χάσαμε την εμπιστοσύνη. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα. Αντίθετα, το να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί περισσότερο καιρό». Επέρριψε τις ευθύνες για την αδυναμία ταχείας λήψης αποφάσεων στο γεγονός ότι η Ευρώπη είναι «πολύπλοκη και σύνθετη» και υποστήριξε ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα. «Την επόμενη χρονιά, το ευρώ θα σταθεροποιηθεί και η νευρικότητα στις χρηματαγορές θα μειωθεί», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα