ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

23:05 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για τη διασφάλιση του ομαλού κλίματος κατά την προεκλογική περίοδο και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, έθεσε ως προτεραιότητα ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου.

Ο Πρωθυπουργός κατά την σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από τα σημερινά περιστατικά βίας και την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, επισήμανε πως  «η κυβέρνηση αυτή όπως και κάθε

κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην χαρίσει σε κανέναν το ρόλο του «αυτόκλητου σωτήρα» ή του τιμητή της νομιμότητας.».

«Η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας, είναι δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας. Δεν πρέπει να δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς που επιδιώκουν να εμφανίσουν τις Αρχές αδύναμες να προστατεύουν τον πολίτη. Διότι μόνο με περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να έχουμε και περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες» τόνισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο για τα θέματα του υπουργείου και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό και των τριών Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, εργάζεται με αυταπάρνηση και με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

 Αγαπητέ κ. Υπουργέ, Αγαπητοί κκ Αρχηγοί των Σωμάτων

Αγαπητέ κ. Διοικητά της ΕΥΠ

Αγαπητοί κκ Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας-Ναυσιπλοϊας

Αγαπητέ κ. Οικονόμου, στη λαμπρή σταδιοδρομία σας και στο αναγνωρισμένο έργο σας οφείλεται η επιλογή σας στη θέση του Υπουργού.

Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας διότι θεώρησα σκόπιμο να σας μεταφέρω και αυτοπροσώπως το μήνυμα ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε οι προσδοκίες όλων μας από τα Σώματα Ασφαλείας είναι υψηλές. Η Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καλούνται να διαδραματίσουν κρισιμότατο ρόλο στην πορεία της χώρας.

Θέλω καταρχάς να σας διαβεβαιώσω πως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας.

Είμαι βέβαιος ότι οι υπηρεσίες αυτού του Υπουργείου μπορούν να κρατήσουν στις πλάτες τους μια χώρα και μια κοινωνία που ζει βίαιες και επώδυνες ανατροπές.

Γνωρίζω πως με 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αυταπάρνηση, με άριστη διακλαδική οργάνωση, αλλά και με μειωμένα οικονομικά μέσα, δίνετε καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και των πολιτών αυτής της χώρας, σας συγχαίρω και σας εκφράζω εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και των πολιτών τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου γι’ αυτό.

Έχετε ήδη φέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στον αγώνα κατά του μικρού και μεγάλου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

· Προασπίσατε την κοινωνική ειρήνη,

Keywords
Τυχαία Θέματα