Ένταση στο Σύνταγμα για το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

08:45 2/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Παρά την απαγόρευση του δήμαρχου Αθηναίων, κ. Καμίνη, ο οποίος είχε πει χθες ότι θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο «μίσους» της Χρυσής Αυγής, μέλη της πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και προσπάθησαν να μοιράσουν «τρόφιμα μόνο σε Έλληνες».

Οι άνδρες των ΜΑΤ όταν είδαν ένα από τα φορτηγά να πλησιάζει εμπόδισε την κίνησή του. Μια ομάδα περίπου 40 μελών της Χρυσής Αυγής

επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς και για λίγο επικράτησε ένταση με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Παρών ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για νόμιμη ενέργεια αφού είχε εξαγγελθεί. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις. Τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγο μετά τις 8 και οι δρόμοι άνοιξαν.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη.

Για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης πολιτείας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στο προγραμματισμένο για σήμερα συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, το οποίο δεν επετράπη παρά την προσπάθεια που έκαναν το πρωί μέλη του κόμματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Καμίνης διεμήνυσε ότι «η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» και τόνισε ότι «άλλο η φιλανθρωπία και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

«Η πλατεία συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε», ανέφερε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια για το συσσίτιο.

«Η πλατεία ανήκει στους κατοίκους της. Τις τύχες της τις καθορίζει η δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα