Ένοχοι ξανά οι «κουμπάροι»

21:09 9/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους τις ποινές που είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή τέσσερα χρόνια για την εκβίαση και τρία χρόνια για τη δωροδοκία.

Ο τρίτος κατηγορούμενος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος είχε παραιτηθεί από την έφεσή του αποδεχόμενος την πρωτόδικη ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να εκβιάσουν τη ΜΕΒΓΑΛ εκμεταλλευόμενοι την έρευνα που διενεργούσε το καλοκαίρι

του 2006 η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον χώρο των γαλακτοβιομηχανιών, απειλώντας τούς εκπροσώπους της εταιρείας με πρόστιμο-μαμούθ 25 εκ. ευρώ αν δεν τους κατέβαλλαν 2,5 εκ. ευρώ για να απαλλαγούν από το πρόστιμο.

Μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία κατήγγειλε τον εκβιασμό ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρος Παπαδάκης, ο Κων/νος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ενεργούσε υπό τις οδηγίες του Π. Αδαμόπουλου, Γενικού Διευθυντή τότε της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, συνελήφθη επ' αυτοφώρω ενώ παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα 200.000 €.

Keywords
Τυχαία Θέματα