…ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ

08:50 9/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Τις αντιρρήσεις τους σε ενδεχόμενη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας εξέφρασαν με έντονο τρόπο χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας και κατά του …Ευάγγελου Βενιζέλου ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Τις αντιρρήσεις τους για το ενδεχόμενο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας

εξέφρασαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πάντως κάποιοι αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα στη σύσκεψη των τριών αρχηγών την Τρίτη.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργου Παναγιωτακόπουλου για το θέμα. Σημειώνοντας πως η επαναφορά με πλάγιο τρόπο των απολύσεων στο Δημόσιο μέσω ‘εφεδρείας’ αποτελεί πρόκληση για την κοινή λογική, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για αδυναμία εφαρμογής ακόμα των βασικών αρχών της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον για διαπραγμάτευση. Χαρακτήρισε εκ νέου ως «μεγάλο πολιτικό λάθος» του ΠΑΣΟΚ τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά και απαίτησε την απόλυτη διαφωνία του με «λογικές που εκπορεύονται από τους εκπροσώπους της τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών», κατηγορώντας εμμέσως τον Ευάγγελο Βενιζέλο για “μισόλογα” και «δικαιολογίες τύπου διαφωνούμε άλλα άλλοι έχουν την ευθύνη». Ξεκαθάρισε άλλωστε ότι «η συνευθύνη είναι δεδομένη», προειδοποιώντας πως «όσοι βάλουν υπογραφές, όσοι υποκύψουν σε απειλές και πιέσεις, όσοι θυσιάσουν και άλλους εργαζόμενους θα είναι υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία, την χώρα και τους πολίτες της»… Έθεσε δε με κατηγορηματικό τρόπο ως «κόκκινη γραμμή» το δίπτυχο «όχι σε απολύσεις – όχι σε λογικές “εφεδρείας”».

Για ατελέσφορο μέτρο μίλησε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. «Δεν μπορούν να ξαναγίνουν αυτά», είπε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «δοκιμασμένο μέτρο κατά το παρελθόν και όχι με καλές περγαμηνές», αφού δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα… Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της κυβέρνησης για τον …τηλεοπτικό τρόπο με τον οποίο άνοιξε το θέμα, θυμίζοντας ότι σε μία τρικομματική κυβέρνηση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να ψηφίσει νόμο μόνο του…

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα