«Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ», μέρος 2ον

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι τα τεθειμένα χρονοδιαγράμματα ισχύουν απολύτως και το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος θα γίνει κανονικά τον Απρίλιο του 2013, όπως έχει προγραμματιστεί. Παρόλα αυτά, οι διαδικασίες «προετοιμασίας» του ενιαίου κόμματος αναμένεται να επιταχυνθούν, αφού ουδείς στην αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί «να βάλει το χέρι του στη φωτιά» πως δε θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στις αρχές του 2012. Για το λόγο αυτό, στην Κουμουνδούρου ήδη επιχειρούν να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2013.

Στο

πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει η νέα Κεντρική Επιτροπή, ώστε  να εκλεγεί η νέα Γραμματεία του που θα αριθμεί πιθανότατα  περί τα 30 μέλη. Θα πρόκειται, επί της ουσίας, για το «εκτελεστικό όργανο» του κόμματος, το οποίο θα αντικαταστήσει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αυτές λειτουργούσαν ως σήμερα. Το νέο όργανο θα συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ διευρυμένος θα είναι και ο «πρωινός καφές» της Κουμουνδούρου, αφού σ’ αυτόν θα συμμετέχουν, σε καθημερινή βάση, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, οι επικεφαλής των συνιστωσών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εύρυθμη λειτουργία του νέου κόμματος, αφού συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα παραδέχονται ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εικόνα Βαβέλ που πολλές φορές παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Στο πλαίσιο αυτό, ενισχυμένη εκπροσώπηση στα προς διαμόρφωση όργανα θα έχουν και οι «ΠΑΣΟΚογενείς», οι οποίοι, στο παρασκήνιο, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και εντοπίζουν «υποεκπροσώπηση» της άποψής τους στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα