Ένας σίγουρος δήμαρχος και... 9 γυναίκες στην Κρήτη!

Με την κατάθεση των συνδυασμών χθες στα Πρωτοδικεία αρχίζει ουσιαστικά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνα για την ανάδειξη νέων δημάρχων και στους δήμους της Κρήτης.

Όχι όμως σε όλους. Από τους 24 δήμους της Κρήτης ένας εξαιρείται, καθώς μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων αναδείχθηκε αυτόματα και ο νέος δήμαρχος.

Πρόκειται για τον δήμο Σφακίων όπου κατεβαίνει μόνο ένας συνδυασμός η Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων με υποψήφιο δήμαρχο

τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος από τώρα έχει εξασφαλίσει τη θέση του στον δημαρχιακό θώκο.

Έτσι , η εκλογική διαδικασία για το συγκεκριμένο δήμο μετατρέπεται σε μία τυπική διαδικασία επικύρωσης για τον μοναδικό υποψήφιο δήμαρχο.

Βέβαια, ο αντίπαλος του κ. Πολάκη και του συνδυασμού του είναι η... αποχή καθώς το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και θα πρέπει ο συνδυασμός του να πείσει τους δημότες να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον το βράδυ της Κυριακής των εκλογών των ψηφισάντων και της αποχής στο δήμο Σφακίων.

Γυναίκες

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στους 24 συνολικά δήμους της Κρήτης σε 5 δήμους καταγράφονται συνδυασμοί που έχουν επικεφαλής γυναίκα ως υποψήφιο δήμαρχο.

Οι 9 γυναίκες υποψήφιοι δήμαρχοι είναι: στον δήμο Ιεράπετρας δύο, η Ελένη Βλάσση με την Ενωμένη Ιεράπετρα και η Μαρία Κοτσιφάκη με την Λαϊκή Συσπείρωση, στο δήμο Φαιστού επίσης δύο, η Γενοβέφα Χουστουλάκη με τη Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού και η Μαρία Πετρακογιώργη (που είναι ήδη δήμαρχος) με την “Φαιστό – Ενεργοί Πολίτες”, στο δήμο Γαύδου επίσης δύο και μόνο γυναίκες, η Ευαγγελία Καλλίνικου με τους Αλληλέγγυους Πολίτες Γαύδου και η Σοφία Τσιριντάνη με την Γαύδο για όλους και τέλος, στο δήμο Σητείας δύο ακόμα, η Αικατερίνη Σκαρβελάκη με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Σητείας και τη Σταυρούλα Καράμπελα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας.

Στο σύνολο των 24 δήμων και των δεκάδων συνδυασμών το νούμερο 9 φαίνεται μικρό. Ωστόσο και πάλι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τις προηγούμενες εκλογές με τις γυναίκες να φαίνεται να μπαίνουν ολοένα και πιο δυναμικά στο χώρο της αυτοδιοίκησης και από την πλευρά των επικεφαλής συνδυασμών.

Πηγή: cretalive.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα