Ένας νεκρός και 10 τραυματίες στην Ταϊλάνδη

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυροβολισμό και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, όπου σημειώνονται συμπλοκές μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών.

Από νωρίς είχε γνωστό πως ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση και σε άλλους που την υποστηρίζουν, οι οποίοι έχουν διοργανώσει αντιδιαδηλώσεις αυτό

το Σαββατοκύριακο.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν κυρίως σε ένα λεωφορείο που μετέφερε διαδηλωτές «των κόκκινων πουκαμίσων», οι οποίοι υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Γινγκλάκ Σιναουάτρα, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεκάδες διαδηλωτές πέταξαν πλάκες και πλαστικές καρέκλες στο λεωφορείο αυτό που είχε κολλήσει στην κίνηση, κοντά σε ένα στάδιο στο οποίο περίπου 25.000 διαδηλωτές των «κόκκινων πουκαμίσων» είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση διαρκεί εδώ και ένα μήνα εναντίον της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και του αδελφού της, του Ταξίν, πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της ταϊλανδέζικης πολιτικής παρά το γεγονός ότι είναι εξόριστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα