Ένα νέο περιβάλλον εργασίας από τη Fujitsu

Πώς λειτουργεί; Ένα κανονικό έγγραφο τοποθετείται κάτω από τη συσκευή και όταν διαλέξουμε με το δάχτυλο, τις εικόνες και τα κείμενα που μας ενδιαφέρουν, αυτά σκανάρονται και αποθηκεύονται αυτόματα. Δύο κάμερες που είναι τοποθετημένες πάνω στο μηχάνημα ανιχνεύουν τις συντεταγμένες των κινήσεων του δακτύλου μας, πριν σκανάρουν τις φωτογραφίες. Η Fujitsu ρίχνει με αυτόν τον τρόπο γέφυρες, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον ψηφιακό κόσμο.

«Νομίζω ότι το χαρτί έχει ακόμη την πρακτικότητά του και τις χρήσεις του. Σήμερα, χρειάζεται

να επιλέξουμε αν δουλέψουμε αποκλειστικά με κανονικά έγγραφα ή μόνο με ψηφιακά αρχεία. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα του απλού χαρτιού και της ψηφιακής μορφής του» επισημαίνει ο Τακαχίρο Ματσούντα, διευθυντής ερευνών της Fujitsu.

Η συσκευή αυτή μπορεί να συνδυαστεί επίσης με ένα άλλο εργαλείο της σύγχρονης εποχής: το smartphone. Όταν η συσκευή διαβάσει τα δεδομένα που μας ενδιαφέρουν, τότε σχετικές πληροφορίες σε σχέση με τη σκαναρισμένη εικόνα, εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού μας. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επεξεργασίας της εικόνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης στην ιατρική. Για παράδειγμα, μπορεί να μας βοηθήσει να μετρήσουμε τη φωτεινότητα στο ανθρώπινο πρόσωπο,η οποία προκαλείται από την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και τους σφυγμούς μας, μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα.

«Ελέγχοντας εάν ένα άτομο είναι στρεσαρισμένο ή χαλαρό, μπορούμε να σχηματίσουμε μια εικόνα των συνθηκών δουλειάς στον εργασιακό του χώρο. Επίσης, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δούμε, αν ένα άτομο κινδυνεύει. Κάποιος με γρήγορους παλμούς μπορεί να διατρέχει σοβαρό πρόβλημα», αναφέρει ο Χιντενόρι Σεκιγκούτσι, υπεύθυνος έρευνας της Fujitsu. Η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να εξελίξει το νέο σύστημα και να προωθήσει τις εφαρμογές του σε λογισμικά, με σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση, μέσα στο 2014.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα