Ένα μήνα στον ψυχίατρο ο Πιστόριους

Οι επισκέψεις στο νοσοκομείο της Πρετόριας Weskoppies – ένα από τα καλύτερα ψυχιατρικά ιδρύματα της Νοτίου Αφρικής – θα ξεκινήσουν στις 26 Μαΐου, ανακοίνωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα. Ο 27χρονος αθλητής θα αξιολογηθεί από τέσσερις από τους καλύτερους ψυχιάτρους στη χώρα. Ο Πιστόριους θα πρέπει να εμφανίζεται στο νοσοκομείο το πρωί και να παραμένει εκεί μέχρι αργά το μεσημέρι εκτός αν του επιτρέπεται να φύγει νωρίτερα.

Την

περασμένη εβδομάδα, η δικαστής έδωσε εντολή για ψυχιατρική διάγνωση για τον Πιστόριους μετά την κατάθεση μίας ψυχιάτρου ως μάρτυρα υπεράσπισης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος πάσχει από αγχώδη διαταραχή. Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι ο υπερβολικός του φόβος για την εγκληματικότητα στη χώρα τον ώθησε να πυροβολήσει εναντίον της συντρόφου του, η οποία βρισκόταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού του και την οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, πέρασε για διαρρήκτη.

Στόχος της ψυχιατρικής εκτίμησης είναι να διαπιστωθεί αν ο Πιστόριους είχε επίγνωση της πράξης του, είπε η δικαστής, η οποία τόνισε ότι η διάγνωση είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση μίας δίκαιης δίκης. Εξαιτίας της θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της δίκης, η οποία βρίσκεται ήδη στην 33η ημέρα της.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης κι αν κριθεί ένοχος γι αυτή την κατηγορία ενδεχομένως να του επιβληθούν ισόβια, δηλαδή να περάσει στη φυλακή τουλάχιστον 25 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα