ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΟΥΣ

Η επιληψία, μία ασθένεια που παραμένει ακόμη και σήμερα ταμπού και ταλαιπωρεί 100.000 Έλληνες, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, η εστιακή επιληψία μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά και να βοηθήσει πολλούς ασθενείς που δεν ανταποκρίνεται ο οργανισμός τους στη φαρμακευτική αγωγή. «Το είδος της επέμβασης εξαρτάται, σε κάθε περίπτωση, από το αίτιο της επιληψίας. Όταν μιλάμε όμως για θεραπευτικές επεμβάσεις, αναφερόμαστε κυρίως στις εκτομές. Δηλαδή, αφαίρεση της περιοχής του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη δημιουργία και διασπορά των επιληπτικών κρίσεων», εξήγησε στο πρακτορείο ΑΜΠΕ

ο νευροχειρουργός, Αδαμάντιος Μαυράκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι εκτός από τις θεραπευτικές, υπάρχουν και οι παρηγορητικές επεμβάσεις, με στόχο τη μείωση της συχνότητας των κρίσεων. Ο νευροχειρουργός επικαλέστηκε στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο στους τρεις που υποβάλλονται σε θεραπευτική επέμβαση έχουν, μετά από αυτήν, πλήρη απαλλαγή από κρίσεις, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή.

Η παραπομπή σε εξειδικευμένο κέντρο επιληψίας είναι απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για χειρουργική θεραπεία.

Keywords
Αναζητήσεις
αδαμαντιος μαυρακης
Τυχαία Θέματα