Έλληνας «ψευτο-Κροίσος» με οκτώ γράμματα

Βρετανός δικαστής καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη επτά ετών τον 44χρονο που υποδυόταν τον μεγιστάνα εξαπατώντας δύο τράπεζες παίρνοντας δάνεια ύψους 769 εκατομμυρίων στερλινών, αλλά σημείωσε ότι και οι τράπεζες φέρουν κάποια ευθύνη επειδή δεν προέβησαν στους κατάλληλους ελέγχους.

Ο Αχιλλέας Καλλάκης, που χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει ακίνητα και να ζει σαν εκατομμυριούχος, εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια στερλίνες από την Bank

of Scotland για να μετατρέψει ένα πορθμείο σε σούπεργιοτ, το οποίο ανήκει τώρα στον Lloyds, και πάλι με ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο συγκατηγορούμενός του, επίσης 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την δημιουργία των πλαστών εγγράφων που υποστήριζαν τους ισχυρισμούς στις τράπεζες.

«Οι δύο τράπεζες, η Allied Irish Banks και η Bank of Scotland, ενήργησαν αναμφιβόλως απρόσεκτα και απερίσκεπτα καθώς δεν έκαναν πλήρεις έρευνες προτού καταβάλουν τα χρήματα», δήλωσε ο δικαστής Άντριου Γκόιμερ ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του.

«Ωστόσο είναι αρκετά προφανές ότι και οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την επικρατούσα τραπεζική κουλτούρα στην οποία όλα γίνονται πολύ γρήγορα και οι έλεγχοι στις αιτήσεις είναι επιφανειακοί και βιαστικοί, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα