Ελιγμός Ζήγρα

Για μια ακόμη φορά, ζητά να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο πρώην συνεργάτης και ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, υπό την προϋπόθεση ότι το Συμβούλιο Εφετών θα τον απαλλάξει από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής.

Ένα βήμα πριν από την τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που θα αποφασίσει την παραπομπή ή όχι σε δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου,

της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου, και άλλων 18 συγκατηγορουμένων, ο Νίκος Ζήγρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» επανέρχεται με νέο αίτημα απαλλαγής, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ο συνήγορός του στο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού ζητά την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για τον εαυτό του, επειδή, όπως ισχυρίζεται, «η οποιαδήποτε συμμετοχή μου στις παράνομες διαδικασίες ξεπλύματος των παράνομα κτηθέντων χρημάτων έπαυσε λόγω προβλημάτων της υγείας μου το καλοκαίρι του 2005», όταν τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, τιμωρούνταν ως πλημμελήματα και έχουν παραγραφεί.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζήγρας «από το σύνολο της δικογραφίας και την εισήγηση του εισαγγελέα εφετών προκύπτει ότι ένα σημαντικό μέρος του κατηγορητηρίου αποδεικνύεται από τη συνδρομή μου κατά την ανάκριση. Ακόμα πιο σημαντική θα ήταν επομένως η εξέτασή μου ως μάρτυρα κατά τη δίκη που θα ανοίξει κατά των συγκατηγορουμένων μου, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα στο παρόν στάδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα