Ελεύθερος ο Καρχιμάκης μετά την απολογία στον ανακριτή

15:10 7/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Αφορμή για την άσκηση της δίωξης αποτέλεσε αναφορά που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2013 μια υπάλληλος της ΕΥΠ ισχυριζόμενη ότι άλλοι συνάδελφοί της ενημέρωναν τον κ. Καρχιμάκη για απόρρητα έγγραφα που έφταναν μόνο στον πρωθυπουργό και σε αρμόδιους υπουργούς.

Στην απολογία του ο Μ. Καρχιμάκης αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι είναι απόρροια εσωτερικής διαμάχης στο χώρο της ΕΥΠ

με στόχο να προσφερθεί κάλυψη σε στέλεχος της υπηρεσίας που έχει ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του υποστηρίζει ακόμη ότι όλα τα χρόνια της θητείας του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα.

Για την προσωπικότητα και το ήθος του Μ. Καρχιμάκη κατέθεσαν στον ανακριτή οι πρώην υπουργοί Μ. Ρέππας και Φ. Πετσάλνικος, καθώς και ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.

Δήλωση Καρχιμάκη

Από την πλευρά του Μιχάλη Καρχιμάκη, μετά από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε: «Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικου και δημοσίου συμφέροντος. Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας. Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος οτι η δικαιοσυνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα απολήξει στην αναγνώριση της αθωότητας μου. Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ, δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα