Εκτέλεση με αποκεφαλισμό νεαρής γυναίκας στη Σαουδική Αραβία

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εκτελεσθείσα είχε πνίξει το 4 μηνών μωρό μετά από μια διαφωνία με τη μητέρα του μωρού.

Η νεαρή γυναίκα αρχικά «ομολόγησε» την πράξη της κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε, λέγοντας ότι «ομολογία» της είχε αποσπασθεί μετά από βασανιστήρια στην ανάκριση και ότι το μωρό πνίγηκε κατά λάθος όταν το τάιζε με το μπουκάλι του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η νεαρή γυναίκα ήταν ανήλικος όταν συνέβη το γεγονός το 2005, όπως βεβαιώνει και το πιστοποιητικό γέννησης της, αλλά η εταιρία προσλήψεων στη Σρι Λάνκα είχε

πλαστογραφήσει την ημερομηνία γέννησης της στο διαβατήριο της, αναγράφοντας ότι ήταν 23 ετών ενώ στην πραγματικότητα ήταν 17 ετών, ώστε να μπορέσει να μεταναστεύσει για την εργασία.

Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τη θανατική ποινή για εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βαρόνη Κάθριν Άστον, αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την εκτέλεση, είπε ότι «αναγνωρίζω τη σοβαρότητα του εγκλήματος και εκφράζω τη συμπάθειά μου στην οικογένεια του θύματος, ωστόσο, δεν νομίζω ότι αυτή η απώλεια μπορεί να αντισταθμιστεί με το θάνατο του Rizana» και υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται στη θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις και όλες τις περιστάσεις.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε έκκληση του, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, κάλεσε τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να αναστείλουν την εκτέλεση, και να δεχθούν μια συμφωνία με την οποία οι συγγενείς του θύματος να χορηγήσουν χάρη στην καταδικασθείσα με αντάλλαγμα οικονομική αποζημίωση, σύμφωνα με την Σαρία (ισλαμικός νόμος) που ονομάζεται «χρήμα του αίματος». Η οικογένεια του θύματος, όμως, αρνήθηκε να διαπραγματευτεί και ζήτησε τον αποκεφαλισμό της νεαρής υπηρέτριας από τη Σρι Λάνκα.

Να σημειωθεί ότι και ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Mahinda Rajapaksa, στις 6 Ιανουαρίου, έγραψε στο βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας για αναβολή της εκτέλεσης και τη σύναψη μιας συμφωνία διακανονισμού με την οικογένεια του θύματος.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών τιμωρούνται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία, η οποία εφαρμόζει τη σαρία (ισλαμικό νόμο).

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 76 άνθρωποι αποκεφαλίσθηκαν στη Σαουδική Αραβία το 2012, και ο αποκεφαλισμός της Rizana Nafeek ήταν ο δεύτερος για το 2013.

Keywords
Αναζητήσεις
σρι λάνκα υπηρετρια sex
Τυχαία Θέματα