Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων στις 16 Φεβρουαρίου

11:18 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Οι πρυτάνεις ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με σκοπό να διευκρινιστούν διάφορα ζητήματα του σχεδίου «Αθηνά» και ανέφεραν ότι ξεκινάει εσωτερικός διάλογος στα ΑΕΙ για να κατατεθούν βελτιωτικές προτάσεις.

Οι αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους τοπικούς φορείς είναι έντονες, ενώ οι φοιτητές προετοιμάζονται για καταλήψεις, στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά του, ο Κ. Αρβανιτόπουλος, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους φοιτητές, ανέφερε ότι όσοι θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη εξαιτίας του σχεδίου, θα επιδοτηθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια και επέμεινε ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειες των φοιτητών, οι οποίοι ωστόσο δεν διαμαρτύρονται τόσο για το γεγονός ότι θα αναγκαστούν να εγκατασταθούν σε άλλη πόλη, αλλά γιατί θα αλλάξουν αντικείμενο σπουδών και τίτλο πτυχίου.

Εχθές Δευτέρα υπήρχαν διαμαρτυρίες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας που χάνουν τμήματα ή και ιδρύματα. Στη Λάρισα καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, καθώς το τμήμα απορροφάται από το ΤΕΙ Λαμίας. Το τμήμα έχει 2.500 φοιτητές και υλοποιεί και μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ τους επόμενους μήνες θα παραλάμβανε και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις προϋπολογισμού 1.247.000 ευρώ.

Το ΤΕΙ Χαλκίδας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 204.000 τ.μ., που θα πρέπει να εγκαταλειφθούν από τους 1.935 φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολογίας, οι οποίοι θα μετεγκατασταθούν στη Λαμία, αλλά και τους 2.634 φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας οι οποίοι θα συστεγαστούν με τους φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού στις εγκαταστάσεις της Θήβας.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών του ΤΕΙ της Πάτρας για το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Λογιστικής. Οι σχολές μεταφέρονται, σύμφωνα με το σχέδιο, στο Μεσολόγγι. Οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας πραγματοποιώντας πορεία και συλλαλητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα