ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στην, κατ’ αυτόν, δυσαρμονία της κυβέρνησης με τη λαϊκή βούληση και απηύθυνε προειδοποίηση στον πρωθυπουργό «να μην διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, την ιδιωτικοποίηση του νερού, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή των παραλιών». Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να διορίσει τον διοικητή της Τράπεζας

της Ελλάδος ή τον επόμενο Επίτροπο στην Ε.Ε. «χωρίς τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σημαντική μέρα για την Αριστερά»

Εντωμεταξύ, σε δηλώσεις του στην αρχή της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μία σημαντική καταγραφή για την Αριστερά και μία σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού». «Παρά το γεγονός ότι το Σάββατο το βράδυ κάποιοι τρομοκρατούσαν το λαό λέγοντας ότι θα έρθουν σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο τρεις μονάδες διαφορά, τώρα που κέρδισε με τέσσερις μόναδες εξακολουθεί να έχει μια ωραία ημέρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τη δυνατότητα για ισχυροποίηση της χώρας στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την άνοδο ακραίων στοιχείων και ιδεολογιών με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζει ως εξής: «Για αυτό πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες και πρέπει να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να τον αντιμετωπίσουμε».

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:

Κάρολος Παπούλιας: Συγχαρητήρια, να είστε καλά.

Αλέξης Τσίπρας: Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή ιστορική θα έλεγα για την αριστερά η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα.

Κάρολος Παπούλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν.

Αλέξης Τσίπρας: Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη.

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη.

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα