ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

22:00 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Υπέρ ενός επί της ουσίας προγραμματικού διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις, εν όψει των «αναπόφευκτων εκλογών»,  ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (Ο.Π) τονίζοντας ότι οι εκλογές αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν με την απλή αναλογική.

Οι Ο.Π χαρακτηρίζουν τις προτάσεις Τσίπρα «θετική αφετηρία» που όμως έχουν κάποια «θολά και αδιευκρίνιστα σημεία», κάνοντας αναφορά

στην καταγγελία του μνημονίου.

Ωστόσο στις προτάσεις αυτές αντιπαραθέτουν τις δικές τους και καλούν τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν στα θέματα αυτά τις δικές τους, επισημαίνοντας ότι ο προγραμματικός αυτός διάλογος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο ελάχιστο διάστημα μιας κυβερνητικής εντολής.

Δηλώνουν δε, άμεσα ανοικτοί στον διάλογο αυτό, πρόταση που είχαν καταθέσει και προεκλογικά «για το στόχο μιας νέας πολυκομματικής πλειοψηφίας, ικανής να οδηγήσει τη χώρα σε εναλλακτική κατεύθυνση» και που «θα πρέπει να αφορά ευρύτερες δυνάμεις και να μη συνδεθεί με σενάρια εκλογικής συνεργασίας». Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν ότι θεωρούν «θετική την αποδοχή μιας τέτοιας προοπτικής και από τον κ. Τσίπρα».

Επιπλέον θεωρούν επείγον ζήτημα την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ήδη από την παρούσα Βουλή, ώστε οι επαναληπτικές εκλογές να γίνουν με απλή αναλογική και σημειώνουν ότι αν δεν γίνει εφικτό άλλο κυβερνητικό σχήμα, τότε πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση λίγων ημερών με αποκλειστική αποστολή την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου και κατάργηση του πριμ των 50 εδρών.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησαν, στο θέμα αυτό ο αναλαμβάνουν ήδη πρωτοβουλίες προς τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα και τονίζουν ότι η θετική στάση του κ. Τσίπρα για την προώθηση της απλής αναλογικής θα πρέπει να συνοδευθεί και από πρακτικές πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα